Login
 • Username:

  Password:
 • Remember my login on this computer
 • Register
Categories
 • 1 (8)
Users online
 • Users: 1 Guest
 • 1 User Browsing This Page.
  Users: 1 Guest

 • Most Users Ever Online Is On December 18, 2017 @ 10:25 pm

Köntyksellä Karstulassa ilon päivä


La 7.11.2009, Karstula

 

LA Kings – Voionmaan Köntys 11-5 (3-1, 3-1, 5-3)

 

Köntyksen maalit:

0-1 0:20 Janne Arola (Henri Berg)

2-4 19:18 Lari Malmberg (Akseli Paavola)

3-7 32:15 Ilkka Malinen (Eero Lahtinen) sr

4-7 35:56 Mikko Isotalo

5-10 41:39 Henri Berg (Mikko Isotalo) av

Rangaistukset:

2 min 27:09 Mikko Isotalo kädellä tai käsivarrella pelaaminen

2 min 28:10 Tapani Linna epäurheilijamainen käytös

2 min 37:08 Tommi Roimela väärä vaihto

2 min 40:52 Lari Malmberg mailaan lyöminen tai potkaiseminen

Köntyksen kunniattomat paskiaiset matkasivat susirajalle Karstulaan kuin sotajoukko ilman johtajaa. Joukkueen ruumiillistuma Ari-Pekka Kokki oli nimittäin lentänyt Portugaliin, eikä päässyt osallistumaan retkelle. Nimekkäästä poissaolijasta huolimatta matkaan saatiin kelpo nippu pelimiehiä: 11 kenttäpelaajaa ja maalivahti.

Köntyksen ainuttakaan sentteriä ei jostain syystä kiinnostanut Karstulan keikka, joten avausvääntöön Los Angeles Kingsiä vastaan oli punottava hivenen normaalista poikkeavat juonet. Se tarkoitti esimerkiksi kolmen puolustuspelaajan nostamista hyökkääjiksi.

Tämä taktinen muutos tuottikin tulosta ”yllättäen” heti avausvaihdossa. Kärkkäästi hyökkäyspäässä esiintynyt Henri ”69” Berg kiikutti pelivälinettä kohti Kings-maalia, jätti sen taitavasti takanaan edenneelle laitahyökkääjälle, joka huispasi pallon reppuun kuin Harry Potterissa konsanaan. Taululla 20 sekuntia ja 1-0.

Maalisyöttäjänä kunnostautunut radioääni intoutui vaihtopenkillä julistamaan murskavoittoa, mikä ottelun tuossa vaiheessa tasaisen vauhdin taulukon mukaan olisikin ollut hyvin mahdollinen skenaario.

Mutta sitten iski Los Angeles, ja erityisesti Ruhtinas (Il Principe), kelpo pelimieheksi kostautunut Kingsin numero 67, joka pääsi kerta toisensa jälkeen kävelemään suoraan aloituksesta Köntyksen boksiin ja tekemään siellä taikojaan. Verkkaisesta liikehdinnästä, samettisesta mailaotteesta ja susikädestä tunnettu mies ehätti paukuttelemaan ottelussa tehot 4+3.

Mutta mikä murskatappiosta huolimatta mainiota Köntyksen näkökulmasta, maalintekijöinä kunnostautuivat huikean juoksulämärin ylänurkkaan pommittanut Lalli Malmberg sekä erinomaista duunia maalin edessä tehnyt Ilkka Malinen, joka pöytäkirjan päinvastaisista väitteistä huolimatta teki ottelussa kaksi börsää. Niitä ei kukaan vie häneltä pois. Lisäksi Mikko Isotalon saldoksi koitoksessa merkittiin miellyttävät 1+1.

Myös tunteet kävivät kuumana. Esimerkiksi normaalisti päänsä ja juomansa kylmänä pitävä Tapu Linna kävi pariin otteeseen koputtelemassa vastapelurien maalivahdin sormenpäitä mailallaan. Kahakkahan siitä syntyi. Nahina.

- Noissa tilanteissa ei vaan voi perääntyä, kapteeni kommentoi myöhemmin Karstulasta Multialle vievällä sumuisella maantiellä.

Lisäksi ottelussa lanseerattiin uusi nimitys niljakkaille vihollispelaajille: homppi. Painakaa sana mieleen.

Rehellisyyden nimissä on myös todettava, että Köntyksen peli muistutti avausottelussa ajoittain ala-asteen liikuntatunneilta tuttua sekasortoa.

- Erinomaista suorittamista koko rintamalla. Erityisesti vanhoja kaihisia silmiäni lämmittää maalintekijäksi pestatun Arolan onnistuminen tärkeillä hetkillä, kommentoi turnausta köntyksenpunaisten lasien läpi kiikkustuolista seurannut vankikarkuri Gene Hackman.

Voionmaan Köntys – JyRy 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Köntyksen maalit:

1-0 0:22 Janne Arola (Mikko Isotalo)

2-1 38:52 Janne Arola (Mikko Isotalo)

Ei rangaistuksia.

Käsikirjoitus turnauksen toisen ottelun avausvaihtoon oli ”yllättävä”. Isotalo pommitti vasemmalta puolelta ohi ja pallo kimmahti päädystä toiselle tolpalle, jonne kuluneiden 22 sekunnin aikana oli kiirehtinyt ”puolen minuutin miehenä” tunnettu pelaaja, jolla oli helppo työ namutella reikäkuula verkon perukoille. Näin Suomen Köntys spurttasi jälleen heti alussa maalin karkumatkalle.

Maalipaikkojen määrään nähden ottelu pysyi hämmästyttävän pitkään 1-0-tilanteessa. Joukkueen sisäisenä MVP:nä palkittu Köntys-vahti Ahola joutui esittämään paraatipelastuksen toisensa jälkeen. Välillä apuna olivat rimat, välillä omat kenttäpelaajat, jotka jaksoivat tässä ottelussa jopa yrittää peittää vihulaisen maalintekoyrityksiä.

Tapani Linna, tuo mainio laulaja, soittaja, ihminen päätti kuitenkin panna Köntyksen hyppysissä olleen pelin jännäksi tarjoilemalla Jyskän Rynkyn kärkkäälle hyökkääjälle namupalan läpiajoa varten. Edes rehdin lappalaismiehen ottein Köntys-maalia vartioinut Seinä Ahola ei ehättänyt neljän tuulen hattuineen pallon tielle. Maali oli alivoimamaali.

Kolmannen erän puolivälin paikkeilla Jyskän Rynkyn maalilla oli hässäkkää. Hässäkkä johtui siitä, että Aapo Mentula oli paikalla tekemässä ottelun voitto-osumaan esityötä, josta oli helppo viimeistellä. Kiitos, Abe, ja samalla pahoittelut, että pöytäkirjan pitäjät merkitsivät esityön tekijäksi Mikko Isotalon eivätkä sinua.

Vapauttava loppuvihellys lurahti ilmoille, kun pelikellossa oli 45 minuuttia. Köntys voitti! Kauan eläköön Köntys! Koko Suomen Köntys!

- Keep it down, boys! Lopputulos oli selkeää jatkumoa nousujohteisesti sujuneelle kaudelle. Turha ryhtyä uhoamaan, mutta sen vaan sanon, että ensi kerralla enää voittokaan ei kelpaa, kolme viikkoa sitten omat johtopäätöksensä tehnyt ex-valmentaja paalutti.

Print This Post Print This Post
875 views
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5 out of 5)
Loading ... Loading ...

One Response to “Köntyksellä Karstulassa ilon päivä”

 1. Henri Says:

  C’mon boys! Let’s play!

Leave a Reply