Login
 • Username:

  Password:
 • Remember my login on this computer
 • Register
Categories
 • 1 (8)
Users online
 • Users: 1 Guest
 • 1 User Browsing This Page.
  Users: 1 Guest

 • Most Users Ever Online Is On December 18, 2017 @ 10:25 pm

Köntys on jälleen muodissa

Äänekoski 31.1.2010

 

Arvoisat lukijat,

 

Jotta ymmärtäisitte, miksi lähtökohdat vuoden 2010 ensimmäiseen turnaukseen eivät olleet raportoijan mielestä parhaat mahdolliset, on syytä aluksi palata hetkeksi otteluita edeltäneen illan ja yön tapahtumiin.

Vastaanotin lauantaina 30.10.2010 kello 22.00 puhelun joukkueemme hyökkääjältä Railta (nimi muutettu), joka erinäisiin syihin vedoten toivoi, että käynnistäisin sunnuntaiaamun tulemalla taksilla Kuokkalaan (asuinalueen nimi vaihdettu) ja sen jälkeen ajaisin hänen autonsa Äänekoskelle. Suostuin pyyntöön vastahakoisesti.

Noin kello 3 sunnuntain vastaisena yönä kuulin ulko-oven käyvän. Totesin erään Köntys-pelurin, kutsukaamme häntä vaikka Hotsoksi, saapuneen yösijaansa pitkäksi venähtäneen lounaan jälkeen.

Ja unettoman yöni huipentumana kello 3.39 langan päässä oli Kari-Pekka Lokki (nimi muutettu), joka hivenen liikuttuneessa mielentilassa tiedusteli, mihin aikaan aamulla lähdetään posottamaan nelostietä pohjoiseen.

Ystävät, näistä lähtökohdista katsottuna Köntyksen kolmeen pisteen saalis turnauksesta oli suorastaan erinomainen tulos.

 

 

JyRy – Voionmaan Köntys 6-6 (3-4, 0-0, 3-2)

Köntyksen maalit:

1-1 2:44 Aapo Mentula (Lari Malmberg)

2-2 9:26 Janne Arola (Tommi Roimela)

2-3 10:28 Mikko Isotalo

3-4 12:44 Tommi Roimela (Tapani Linna)

3-5 30:49 Tapani Linna (Aapo Mentula)

6-6 44:38 Otso Sandberg (Mikko Isotalo) im

 

Ei rangaistuksia.

 

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli siis entisen maalaiskunnan puolelta Jyskästä ponnistava Rynkyn joukkue, jonka Köntys oli rökittänyt aiemmin kaudella maalein 2-1. Toisestakin kohtaamisesta oli odotettavissa kiihkeän tasainen jännitysnäytelmä. Ilmapiiri Köntys-pelureiden keskuudessa oli siinä määrin leppoisa, että useimmissa kaukalonlaita-arvioissa Köntyksellä uskottiin olevan ottelussa mahdollisuuksia jopa voittoon.

Köntyksen rosteri jäi jälleen kerran sillä tavoin vajavaiseksi, että palettia oli pyöritettävä neljän pakin, kahden sentterin ja kolmen laituriparin voimin. Lisäksi ainakin osan senttereistä tiedettiin olevan ilmeisen huonokuntoisia. Maaliin tallusti lukijoille tällä kaudella tutuksi tullut, hyvistä otteistaan tunnettu Seinä Ahola.

Ottelu alkakoon.

Rynnäkkökiväärin pikaisen 1-0-maalin jälkeen nähtiin hetki, joka saa paatuneimmankin Köntys-diggarin silmäkulmaan vierähtämään kyyneleen vielä vuosien päästä: kunniapuheenjohtaja, mainio seuramies Mentula nimittäin tiputti traktorin kokoisen apinan selästään täräyttämällä taiston tasoihin ajassa 2.44. Tätä ennen kaudella ainoastaan Köntystä vastaan Matsi Barin riveissä osunut Abe oli tuuletuksen raivokkuudesta päätellen kenties jo jonkin aikaa odotellutkin kuparisen rikkoutumista. Toimitus onnittelee.

Kuten joukkueen keskuudessa oli ennen matsia ruodittu, Jyskän Rynnäkkökiväärin maalivahdin heikkoutena voitaneen pitää seisovahkoa pelityyliä vaarattomilta vaikuttavissa tilanteissa. Tämän tietäen allekirjoittanut lähetti vaarattomalta vaikuttaneen ranteen heti puolen kentän jälkeen kohti maalin alapesäkettä, kun ottelua oli pelattu pikkuisen vähemmän kuin 9.26, missä ajassa pallokin lopulta saavutti kohteensa eli pömpelin. Ranne tosin jäi lopputurnauksen ajaksi sille tielleen. Hetki sitten kuvailemassani toimenpiteessä avusti syöttöpinnan arvoisesti John Terryn tavoin vuoden isäksi jokin aika sitten valittu T. Roimela, joka sai virtaa siitä, että Köntyksen nuorin kannatusjäsen uinui katsomossa.

Tilanne 2-2 vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Ja koska aina luotettava M. Isotalo ei tahtonut päästää joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa turhan kauas, päätti hän jatkaa maaliputkeaan seuraennätyksellisesti viidennessä ottelussa peräkkäin ja siirtää Köntyksen 3-2-johtoon ajassa 10.28. Toimitus onnittelee myös tästä saavutuksesta.

Seuraava Köntyksen kannalta maininnan arvoinen tapahtuma sattui ajassa 12.44, kun yöelämässä tasoaan tiputtanut mutta pelikentällä nostanut, hyökkääjäksi itseään nykyään tituleeraava T. Linna tarjoili Roimelalle mannaa. 4-3, ja ottelusta vaikutti muodostuvan suoranainen maali-iloittelu, mikä Köntyksen maalikeskiarvot tuntien on erittäin harvinaista.

Toisessa erässä sitten maalihanat tyrehtyivät. Mainittakoon 15-minuuttisesta sen verran, että raportin alussa mainittu Rai (nimi edelleen muutettu) joutui poistumaan pukusuojaan kesken pelin. Tiettävästi hänen olonsa kävi salibandyotteluun soveltumattomaksi.

Kolmannen erän alussa isoon rooliin asteli jälleen Teippari Linna, joka vei hurjaan vireeseen äityneen Mentulan syötöstä Köntyksen 3-5-johtoon ajassa 30.49.

Tässä vaiheessa saattoi Köntyksen puseroon hiipiä se kuuluisa hyvänolontunne. Liike loppui, pakka hajosi, kaveri pääsi rinnalle ja ohi, eikä omista paikoista vaan sattunu meneen. Rynnäkkökivääri kipusi johtoasemaan reilussa viidessä minuutissa erän puolivälin paikkeilla.

Kauden monista aiemmista otteluista poiketen Köntys-lauman selkäranka ei suinkaan katkennut tappioasemassa. Kylpyhuoneen puolelta takaisin saadun sentterin ja muun talvisodan hengessä voittoa jahdanneen nipun voimin saatiinkiin hyvä paine Rynnäkkökiväärin kenttäpäätyyn ottelun loppuhetkillä. Seinä Aholakin otettiin vilttiin jossain vaiheessa.

Ja kun hätä on suurin, on apua huudettava Mikkelistä asti. Samettisista käsistään tunnettu Iso-O Sandberg tinttasi tahtopelaajan asenteella hyökkäyspään vaparista Köntyksen tasoihin 22 sekuntia ennen loppusummeria. M. Isotalo luonnollisesti tarjoili.

6-6-lukemiin päättynyt ottelu takasi sen, että ainakin Jyskän Rynkyltä Köntys on ottanut tällä kaudella enemmän pisteitä kuin heille menettänyt.

Arvosana ottelusta 7,5.

 

Voionmaan Köntys – SC Luppo 6-4 (1-1, 2-2, 3-1)

1-0 2:23 Tommi Roimela (Kai Paavola)

2-1 17:01 Lari Malmberg (Aapo Mentula)

3-3 21:23 Kai Paavola (Tommi Roimela)

4-3 36:00 Kai Paavola (Tommi Roimela)

5-3 42:33 Aapo Mentula (Lari Malmberg)

6-4 44:11 Lari Malmberg

 

Ei rangaistuksia.

 

Otteluiden välissä olleen tunnnin mittaisen tauon aikana Köntyksen poppoo kokoontui uimahallin kahvioon nauttimaan virvokkeita. Sitten alkoi tapahtua.

Aamuöisen puhelinsoiton jälkeen täyttä radiohiljaisuuta pitänyt Kokki pirautti olevansa matkalla kohti Äänekoskea kuljettajanaan Köntyksen valmentajan paikalta syksyllä eronnut Genen Poika.

- Iikka ajaa ja meikä juo piimää, kuului odottamattoman paluun tehneen Ari-Pekan linjaus, ja ilmeet Köntys-leirissä kirkastuivat.

Vain hetki puhelun jälkeen tuomariston edustaja tuli ilmoittamaan, että menossa olevassa ottelussa O2/2 rökitti Pikkupoikia siihen tahtiin, että Luppo-kamppailu saatettaisiin päästä aloittamaan etuajassa. Tämä oli ilouutinen erityisesti Nato Kärjelle, jonka thainyrkkeilyharrastus olisi pakottanut miehen lähtemään Jyväskylään ennen aikojaan.

Alkulämmittelyn aikana pohdittiin lähinnä sitä, ehtiikö kainaloonsa poikittain numeron 11 teipannut Kokki alkuvihellykseen. Ei ehtinyt, mutta Roimelan niitattua Köntyksen reilun kahden minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon asteli tuo Köntyksen ruumiillistuma päädystä sisään, sai raikuvat aplodit ja otti oikeutetusti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta voimahyökkääjän tontilta vasemmasta laidasta. Samalla mies kosketti salibandymailaa toisen kerran lokakuun jälkeen.

Kuten tilastoistakin voidaan päätellä, ykkösketjuksi nostettu Mentula-Linna-Malmberg sekä kakkosen tutkapari Paavola-Roimela äityivät ällistyttävään vireeseen ottelussa kolmosketjun pelatessa tasaisen varmasti nollanollaa.

Vaihtopenkillä närästyksestä kärsinyt ja lähinnä piimää litkinyt Kokkikin pääsi kertaalleen kilauttelemaan pystypuuta Nato Kärjen kaamean lyöntilaukauksen jälkitilanteesta.

Sinällään mitään hätää Köntyksellä ei ottelussa ollut, vaikka lopussa olikin mennä tiukalle. Köntyksen kolmen hyökkäysketjun taktiikka väsytti vain kuudella miehellä luutineen vastustajan, ja oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella voidaan sanoa, että hyökkäyspelimme näytti siltä kuin pitääkin.

Rekku Seppäsen loistaessa poissaolollaan ja Tapu Linnan keskittyessä vastustajien koputtelun sijaan pelintekemiseen Köntyksen otteluissa ei turnauksessa nähty ainuttakaan jäähyä.

Arvosana ottelusta 9.

Seuraavaksi iloiset Köntys-soturit mittelevät taitojaan 13.2. Killerin hornankattilassa. Laaja osanotto lienee selviö, sillä perinteeksi muodostunutta saunapäivää vietetään turnauksen jälkeen Matsi Barin tiloissa.

Shhhtana, Köntys on muodissa, huhuilee huuhkajakin.

Print This Post Print This Post
487 views
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5 out of 5)
Loading ... Loading ...

One Response to “Köntys on jälleen muodissa”

 1. Aapo Says:

  Kato, kato. Tarkkaa raportointia! Olihan se kaikkien aikojen Köntys-viikonloppu. Vielä jos Nato olisi pommittanut läyskänsä sisään..

Leave a Reply