- Voionmaan Köntys - http://kontys.informe.com/blog -

Köntyksen nousukiito jatkui Killerillä

Posted By Janne On February 15, 2010 @ 3:37 pm In 1 | No Comments

Jyväskylä 13.2.2010

 

Turnausaamuna usein jännittää. Ei niinkään itse pelit, vaan Köntyksen ollessa kyseessä pikemminkin se, mistä pelaajia haetaan kyytiin, kuka ajaa ja kuka on pyörittänyt tivolia edellisyön napsuralleissa.

- Tenhoa pelikentälle, sanoisi Teippari Linna, joka oli fiksusti sopinut puhelinhaastattelevansa erään jyväskyläläisen liigajoukkueen päävalmentajaa tunti ennen Köntyksen pelien alkua.

 

SB Fiilis – Köntys 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)

 

Köntyksen maalit:

 

0-1 7:09 Kai Paavola (Henri Berg) YV

0-2 23:55 Henri Berg (Janne Arola)

0-3 26:21 Kai Paavola (Aapo Mentula)

1-4 32:59 Janne Arola (Mikko Isotalo) YV

1-5 40:52 Ari-Pekka Kokki (Janne Arola) YV

 

Rangaistukset

 

2 min 0:36 Tapani Linna Korkea maila

2 min 1:14 Aapo Mentula Korkea maila

2 min 19:45 Ari-Pekka Kokki Maasta pelaaminen

2 min 36:11 Ilkka Malinen Vaarallinen peli

2+10 min 43:06 Tuomas Peltomäki Epäurheilijamainen käytös

 

Köntyksen avausvastus Killerin-turnauksessa oli paikallinen SB Fiilis, joka rökitti punanuttuja samassa paikassa melko tarkalleen kaksi kuukautta aiemmin maalein 8-3. Tuo kenties Köntyksen historian synkin ottelu oli taputeltu käytännössä 20 minuutissa, kun taululla seisoivat lukemat 5-0. Tämä ei enää saisi toistua, mumistiin pukusuojassa ennen peliä.

 

Lisäporkkanaa vaihtopenkille järsittäväksi toi tieto siitä, että lähes varmasti Köntys nousisi pois lohkon putoajan paikalta ottamalla turnauksesta kaksi voittoa.

 

Boksiin Fiilistä aistimaan asteli jälleen hyvännäköinen nippu pelaajia: muiden muassa täyteen pelikuntoon närästyksestään toipunut AaPee Kokki sekä toinen Kotkanpesän kuningaskotkista, Tuomas Peltomäki, joka teki historiallisen debyyttinsä esiintyessään ensimmäistä kertaa Köntyksen riveissä ikinä missään. Paitsi pankkitilillä.

 

Yhteensä populaa oli Köntyksen peliasuihin sonnustautunut 4 pakkia + 2 sentteriä + 3 laituriparia + Seinä Ahola.

 

Jos ei muuta, niin ainakin tuomarilinja tuli pelaajien tietoisuuteen suhteellisen piakkoin ottelun alkamisen jälkeen. Aluksi Intersportin lahjakortin jämillä itselleen kapteenin C-nauhan kätöseensä ostanut Teippari pelasi palloa turhan korkealla mailalla ja passitettiin jäähyboksiin heti ensimmäisessä vaihdossa.

 

Tästä viisastuneena puheenjohtaja Abe Mendooza teki hetken kuluttua samoin toisessa päässä kenttää ja lähti pitämään puheviestijätoverilleen seuraa rangaistujen penkille.

 

Mieleen hiipi aavistus edellisestä Fiiliksen kohtaamisesta, jossa, voitaneen sanoa, ei aivan oltu alusta asti hereillä.

 

Erinomaista alivoimaa pelannut Köntys kuitenkin selvitti ensimmäisen tulikasteensa, eikä läpi ottelun loistanut Seinä Ahola joutunut antautumaan edes kahden miehen vajaalla.

 

Jos toimi Köntyksen alivoima, samaa voidaan sanoa myös yv:stä. Ajassa 7:09 nähtiin nimittäin iloinen yllätys, kun itselleen kakkossyötön puhunut Henri Berg vapautti vasemmalla laidalla päivystäneen Pablon laukaisusektoriin, josta Köntyksen himankalaisosaston paras maalintekijä ei erehtynyt, vaan siirsi joukkueemme vastustajan maalivahdin kainalon alta johtoon. Maaliin merkittiin kakkossyöttäjäksi siis aamuvirkku Berg.

 

Samainen, kovista nousuistaan tunnettu miekkonen teki toisessa erässä myös ”kauden ensimmäisen maalinsa” pommittamalla siniviivalta reikäpallon pömpeliin. Tarkistuslaskenta tosin osoitti, että Iso HB oli nakuttanut ennen tätä turnausta tehot 3+3. Mikä vaivaa muistiasi, Henri? Missä sijaitsee Kauppakatu?

 

Sitten sisäpiirihuumorista hieman yleisempiin aiheisiin. Muun urheilun tyystin lopettanut Pablo Paavola kaunisteli toisen erän loppupuolella Köntyksen johdoksi jo 3-0 pj Mentulan paikkaillessa aiempaa jäähymunaustaan syöttämällä osuman.

 

Mutta jotta kaikki ei näyttäisi liian ruusuiselta, oli Köntyksen päästettävä maali kolmannen erän alussa ylivoimalla pelatessaan.

 

Erhettä paikkaamaan ja ylivoimaa jatkamaan kaivettiin Kersantti Jannu Juholan johtama kentällinen, joka oli niittänyt mainetta jo avauserässä. Tämä oli valmentajalta taktisesti mainio veto, sillä Kersantin napakka rannelaukaus tavoitti maalin takanurkan ajassa 32:59, ja kaikki näytti jälleen hyvältä ottelun voittoa ajatellen. Lakki! Lebooo!

 

Köntykselle vihellettiin rankkari, kun Mentuckya rikottiin törkeästi maalipaikassa hieman ennen kuin pelikello oli nakuttanut 40 minuutin kohdalle. Laukojaksi yllytettiin koko päivän ahnaastti avausmaaliaan metsästänyttä Ari-Pekka Kokkia, mutta tämä kieltäytyi kunniasta vaatimattomuuttaan.

 

- Tahdon tehdä avausmaalini pelitilanteesta, piimää litkinyt Kokki linjasi.

 

Ja mitä tapahtuikaan: Mentula missasi rankkarin, vastustajalle tuomittiin jäähy ja seurannutta ylivoimaa asetettiin jälleen pelaamaan tuttu kentällinen johtajanaan Lutakon jättiläishiiri Kokki. Tätä seuranneet hetket ovat kuin suoraan Köntys-diggareiden märistä päiväunista. Kers. J. Jahola paini kulmassa vastustaja niskassaan, sai hätistettyä tämän, huomasi silmäkulmastaan jättiläismäisen hahmon vapaana keskellä vastustajan alivoimanelikkoa, syötti millintarkan namun Jättiläisen lapaan ja sen jälkeen seurasi katseellaan, kuinka tämä tantereen tömistessä käänsi rintamasuuntansa silmiä hivelevän kauniisti kohti vastustajan maalia ja sijoitti vastustamattoman pallon ohi vihulaisen hölmistyneen veskarin. Lakki! Päästä!

 

Fiilis pääsi kaventamaan loppunumerot vielä 5-2:een, mutta se oli pelkkää kosmetiikkaa. Köntys otti komean revanssin paikallisvastuksesta ja saattoi näin lähteä ylimielisenä toiseen otteluun Pikkupoikia vastaan.

 

Fiilis-ottelun hahmoista mainittakoon erinomaiseen lentoon itsensä tanhunnut Köntys-legenda Kokki sekä totutun varmasti maalinsuun tilkinnyt Seinä Ahola.

 

 

Köntys – Suolahden Urho II 9-5 (1-0, 5-1, 3-4)

 

Köntyksen maalit:

 

1-0 1:13 Ari-Pekka Kokki (Mikko Isotalo)

2-0 16:19 Aapo Mentula (Eero Lahtinen)

3-0 22:55 Juha Korhonen (Kai Paavola)

4-0 23:33 Kai Paavola (Lari Malmberg)

5-1 27:27 Tuomas Peltomäki (Tapani Linna)

6-1 29:08 Tapani Linna (Janne Arola)

7-2 34:33 Tuomas Peltomäki (Juha Korhonen)

8-2 39:54 Aapo Mentula (Tapani Linna)

9-2 40:33 Lari Malmberg (Kai Paavola)

 

Rangaistukset

 

2 min 36:43 Aapo Mentula Toistuva väärä pelitapa

 

Pikkupojat. Ungdomar.

 

Ehkä hivenen aliarvioivasti Köntyksen keskuudessa nimetty Suolahden Urho II oli vastassa päivän toisessa pelissä sen jälkeen, kun oli käyty pitsalla, paninilla ja värjöttelemässä Vehkalammella JJK:n pelissä.

 

Alkunäytös esitettiin Köntyksen pukukopissa ennen ottelua, kun kapteeni Linna teki selväksi, että punainen ja valkoinen pelipaita erottuvat toisistaan.

 

Toinen esinäytös puolestaan oteltiin ennen Köntyksen ja Pikkupoikien kohtaamista, sillä kentällä nähtiin Laukaan Kingsin riveissä itse Ruhtinas (Il Principe), jonka suuruuttaa kuvaa se, että mies saa pelkällä katseellaan pelitoverinsa pelkäämään ja naurullaan vastustajan luopumaan pallosta kulma”väännöissä”.

 

Ruhtinas surffaili, naureskeli ja menetti palloja ja pitkään näytti siltä, että totuttu magisuus oli kateissa. Vaan eipä ollut. Kings oli sillassa 5-3, kun R sai pallon arviolta puolessa kentässä. Maski oli valtava, ja hätäisempi kaveri olisi saattanut lähteä yrittämään lyöntilaukausta. Mutta ei Ruhtinas. Loistelias kierteinen pallo ihmismassan yli maalin takanurkkaan ja numerot 5-4:ään.

 

Ja kun ottelua oli jäljellä alle puoli minuuttia Ruhtinas neppaili oman maalin takana, heitti roikkupallon keskialueelle ja lähti nousemaan hyökkäykseen.

 

Hetkeä myöhemmin hän olikin jo rynnimässä vastustajan maalille, sai pelivälineen ilmeisesti rinnallaan haltuun ja survoi pallon verkkoon, kun pelikello näytti aikaa 44.59. Sanat eivät riitä kuvaamaan tuota taituruutta.

 

Mutta sitten itse asiaan, joka oli Köntyksen ottelu Urho II:sta vastaan.

 

Heti alusta alkaen oli selvää, että ottelusta ei tulisi helppoa. Pikkupojat prässäsi todella ylhäältä ja vei Köntys-pakeilta tilan ja ajan pois hyökkäyksiin lähdettäessä.

 

Avausmaalin iski kuitenkin jo reilun minuutin pelin jälkeen tehonsa löytänyt Kokki, jolle Isotalo tarjoili nopean hyökkäyksen päätteeksi vapaan paikan keskisektoriin.

 

Tämän jälkeen ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen, eikä varsinaisia salibandyhienouksia tarjoiltu runsaslukuiselle yleisölle.

 

Toisessa periodissa Köntys alkoi pikkuhiljaa mennä menojaan hyökkäysten vyöryessä tasaisena virtana kohti Pikkupoikien maalia. Koska tilastomerkintöjä napsui runsaasti, keskitytään olennaisiin.

 

Mentulan 2-0-maalin jälkeen nähtiin Pablo Paavolalta supervaihto hänen syötettyään Juha Korhosen aluksi maalintekoon ja vajaan minutin päästä maalattuaan itse Hoki-Lalli Malmbergin syötöstä.

 

Vihulainen kavensi 4-1:een, kunnes Kotkanpesän taisteluparin osapuoli Linna vapautti leveän virneen naamalleen loihtineen, maalin edessä ilman pitelijöitä olleen Vartija Peltomäen maalintekoon.

 

Sitten seurasikin pari kalabaliikkia aiheuttanutta tilannetta.

 

Ensin puukätisyyteen ja toistuviin pallonmenetyksiin sortunut kers. Jahula onnistui kairaamaan pelivälineen omasta päästä kohti Köntyksen vaihtopenkin edustaa, jonne näytti olevan hyökkäyspäästä kiirehtimässä Pablo Paavola. Noh, hänelle asti pallo ei ikinä ennättänyt, sillä ahnaasti maalintekoon pyrkinyt kapteenimme sai reikäkuulan suoraan lapaansa ollessaan vielä puoliksi vaihtoaitiossa, purjehti kentän läpi ja sijoitti Köntyksen 6-1-johtoon.

 

Pikkupoikien ehkä oikeutettukin protestointi väärästä vaihdosta ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja maali hyväksyttiin.

 

Kolmannessa erässä pahanteossa oli jälleen Petomäki, joka ohjasi Juha Korhosen sivaltaman laakasyötön rinnallaan verkon perille maalin edestä. Tapahtunutta noin metrin päästä seurannut tuomari ei reagoinut, vaan lähti neuvonpitoon kokeneemman kollegansa kanssa. Aikansa jutusteltuaan tuomarikaksikko päätti, että peliä jatketaan keskiympyrästä.

 

Kaksi edellä kuvailtua maalia käytännössä ratkaisivat ottelun, joten siinä mielessä oikeudenjakajien päätökset olivat Köntyksen kannalta onnekkaita. Toisissa olosuhteissa jopa molemmat häkit olisi saatettu hylätä.

 

Mentulan ja Hoki-Lallin lisättyä murskalukemat jo 9-2:een kehittivät Suolahden kakkosurhot vielä kelpo loppukirin, mutta aika loppui Köntyksen kannalta soveliaasti kesken.

 

Köntyksen näkökulmasta ottelua voisi kuvata ruutinivoitoksi, vaikka asenne erityisesti kolmannessa erässä alkoikin ehkä pikkuisen lipsua välinpitämättömän puolelle.

 

Sarjan kuumin joukkue saalisti kuitenkin kaksi voittoa ja jo alussa mainittu nousu pois putoajan paikalta tiettävästi toteutui. Kun sarjaa on pelaamatta enää neljä ottelua, on kaikki vielä Köntyksen omissa käsissä, vaikka edessä onkin kovia vääntöjä sekä parin viikon kuluttua Karstulassa että maaliskuussa Killerillä.

 

Ja koska raportin taso ei tästä enää ainakaan nouse, on kirjoitelma hyvä päättää erään Köntys-pelurin 16-vuotiaana lausumaan statementiin rap-yhtye Fintelligensin jäsenistä:

 

Elastinen, Iso H – Kaks homoo.


Article printed from Voionmaan Köntys: http://kontys.informe.com/blog

URL to article: http://kontys.informe.com/blog/2010/02/15/kontyksen-nousukiito-jatkui-killerilla/

Copyright © 2008 Test. All rights reserved.