- Voionmaan Köntys - http://kontys.informe.com/blog -

Nato Kärki vippasi maalin ja muita tarinoita Köntyksen Karstulan-vierailulta

Posted By Janne On March 9, 2010 @ 2:47 am In 1 | No Comments

Karstula 27.2.2010

 

Köntys – Hankasalmen Hanka 0-12 (0-4, 0-8, x-x)

 

Rangaistukset:

 

2 min 8:26 Tapani Linna (kärsi Janne Arola) protestointi

10 min 9:19 Tapani Linna protestointi

2 min 16:59 Juha Korhonen mailan painaminen tai sitominen

 

 

Tämä on otteluraportti, jota en koskaan uskonut joutuvani kirjoittamaan. Minut on kohdannut syvä suru. Sydämeni on murtunut, enkä tuskani määrää voi sanoin kuvata.

Iso osa maailmaani mureni 27.2.2010, kun sain suureksi järkytyksekseni huomata Tapani Linnan ottavan 2 + 10 minuutin jäähyn protestoinnista. Elämäni pahin painajainen alkoi sanoista: ”Haista vittu, Kyynaama!”

Olen elämässäni aina pyrkinyt itse vastaamaan teoistani ja elämääni koskevista asioista, ja niin teen myös nytkin. Huippu-urheilijana minun olisi itse pitänyt ottaa selville ja olla tietoinen joutuvani kärsimään Linnan rangaistusta. Nyt saan tästä valtavasta erehdyksestä maksaa kalliin hinnan. Mielessäni pyörii monia kysymyksiä, ja vaikka kuinka yritän kapinoida vastaan, en voi tapahtunutta muuttaa.

Uskon, että Nato Kärki tahtoi näin kohdallani käyvän. Sydämeni pohjasta haluan pyytää virhettäni anteeksi Suomen kansalta ja koko urheilevalta maailmalta. Samalla esitän nöyrät kiitokseni kaikille tukijoilleni vuosien varrelta. Te olette perheeni ohella auttaneet minua jaksamaan. Nyt jos koskaan tuki on tarpeen.

Urheilu antoi minulle paljon, paljon se myöskin otti. Nyt ei ole enää kiire. Taistelu on ohi. On aika uuden elämän. Kauan sitten, kun pienenä poikana salibandykaukaloon ensimmäisen kerran jalkani upotin, alkoi elämässäni suuri seikkailu, josta tuli loputon tuska. Vajosin ja nousin, yhä uudestaan ja uudestaan. Tuhannet litrat hikeä ja kyyneleitä saivat nyt surun sävyt. Sieltä ammensin myös vahvuuden, jonka avulla selviän tästäkin vastoinkäymisestä.

Vielä kerran korviini kantautuu tuon hiljaisen Kuokkalan Graniitin mystinen kutsu. Nöyränä, kiitollisena ja yksinäisenä vaellan sinne nyt vastatuulessa viimeisen kerran takaisin, polvistun, myönnän tappioni ja pyydän sielulleni rauhaa.

Jyväskylässä 8.3.2010

Suomen Tasavallan Keisari
Kersantti Junno Jahula

 

 

Karstulan Kiva – Köntys 8-5 (3-1, 2-2, 3-2)

 

Köntyksen maalit:

 

3-1 14:38 Juha Korhonen yv

5-2 24:18 Janne Arola (Ari-Pekka Kokki)

5-3 27:30 Tapani Linna

7-4 41:06 Heikki Kärki sr

7-5 44:07 Janne Arola (Tapani Linna) im

 

 

Rangaistukset:

 

2 min 38:32 Ari-Pekka Kokki vaarallinen peli

 

 

Eräs Köntys-peluri uhosi Facebookissa turnauspäivän aamuna näin: ”worst Köntys ever. Lähdetään hakemaan Karstulasta kaksi siedettävää tappiota…”

Noh, ensimmäisen ottelun tappiolukemia ei kai siedettäviksi voi sanoa. Olivatko edes ihme, kun ottelussa hyvää esimerkkiä näyttänyt capteeni Linna linjasi ennen matsia, että mitään ei sovita etukäteen ja Seinä Ahola pitää turpansa kiinni.

Joka tapauksessa oli selvää, että suurempaa nöyryytystä Köntys ei saisi enää koskaan kokea, siksi Kiva-otteluun päätettiin edes yrittää näyttää salibandyjoukkueelta.

Mutta tulí vain musta alku.

Kiva latoi rattoisan kotiyleisönsä edessä ensimmäisen erän puolivälissä kolme häkkiä Köntys-verkkoon minuutissa ja yhdessä sekunnissa.

Juha Korhosen ylivoimamaali erän loppuhetkillä loi kuitenkin rahtusen uskoa muuten niin synkästi sujuneeseen lauantaipäivään.

Vaan eivät auttaneet edes vaihtopenkillä miesten tasa-arvoa vaatineen Kettu Kaijan kikat saati Höpö-Lalli Malmbergin juoksulämärit, kun karstulalaiset nakuttelivat toisen erän alkupuoliskolla jälleen pari häkkiä ja siirtyivät jo 5-1 johtoon.

Höplämystyneen Suomen Tasavallan Keisarin oli tuotava Köntys kolmen maalin päähän, kunnes nähtiin kenties päivän komein voionmaalaissuoritus. Siitä vastasi Tapu Linna, joka ei kuitenkaan saa anteeksi mitään aikaisemmista tötöilyistään.

Joka tapauksessa Linna riisti hetkeä aikaisemmin menettämänsä pelivälineen itselleen omassa päässä, lähti fyysisen preesensinsä voimin laukkaamaan kohti hyökkäysaluetta ja sivalsi puolen kentän jälkeen unelmaranteella yläriman kautta pallon Kiva-maaliin ajassa 27:36. Tilanne 5-3 ja Köntyksen pelissä draivia kuin Abe Mendoozan traktorissa.

Hyvän draivin hehkuttaminen otteluraportin tässä vaiheessa oli sikäli turhaa, että Kiva teki jälleen kaksi seuraavaa maalia.

Vaan sitten iski kansainvälinen puolustusliitto NATO ydinkärkenään pessimistisesti pitkin päivää esiintynyt Koko kansan Heguli. Jo NATO-sopimuksen viidennessä artiklassa on perusteltu, miksi Heikki Kärki päätti rankaista Karstulan Kivaa:

”Hyökkäys salibandyseura Voionmaan Köntystä vastaan tulkitaan hyökkäykseksi kaikkia sen pelaajia sekä Ruhtinasta vastaan. Jos tällainen hyökkäys tapahtuu, jokainen joukkueeseen kuuluva Nato Kärki saa YK:n peruskirjan 51. artiklan sallimin oikeuksin puolustautua yksikseen tai liitossa, ja on puolustettava hyökkäyksen kohteeksi joutunutta omakohtaisesti ja muiden pelaajien kanssa, kukin Nato Kärki itse parhaiten katsomillaan keinoilla, mukaan lukien rystyvippiä käyttäen, palauttaakseen ja pitääkseen yllä turvallisuutta Voionmaan Köntyksen kenttäpäädyssä.”

Ja näin hänelle suoduin valtuuksin livahutti Nato Kärki kauden ensimmäisen maalinsa Kiva-molken kainalon alta verkkoon.

Tässä 7-4 tilanteessa otettiin lopulta Seinä Aholakin maaliltaan pois, ja kas kummaa, se tuotti jopa tulosta, kun Suomen Tasavallan… lirutti pallon Köntyksen korealaisvahvistus Tapuli Nnan oivasta passista lähes tyhjään verkkoon.

Toki vihulainenkin teki vielä yhden, joten numerot Karstulan pimenevässä illassa kirjattiin Karstula 8 – Voionmaa 5.

Kauden kuumimmaksi joukkueeksi ainakin omissa turnausraporteissa tituleerattu Köntys koki Karstulassa täydellisen romahduksen. Mutta eiköhän sekin tästä vielä iloksi nouse, jos ei ole jo noussut.

Päätösturnauksen jälkeen juhlitaan. Ensi kauden sarjatasosta riippumatta.


Article printed from Voionmaan Köntys: http://kontys.informe.com/blog

URL to article: http://kontys.informe.com/blog/2010/03/09/nato-karki-vippasi-maalin-ja-muita-tarinoita-kontyksen-karstulan-vierailulta/

Copyright © 2008 Test. All rights reserved.