- Voionmaan Köntys - http://kontys.informe.com/blog -

Köntys istuu tukevasti Paavo Väyrysen vasemmalla puolella

Posted By Janne On November 18, 2010 @ 2:17 am In 1 | 1 Comment

JYVÄSKYLÄ
Nato Kärki

Terve vaan. Se on uusi kausi ja uudet kujeet.

Aluksi pahoittelut Isä Roimelalle, että kirjoitin tämän tekstin melkein kaksi viikkoa myöhässä. Tiedäthän, että olen ryypännyt viime turneesta lähtien ja pystyn hapuilemaan näppäimistön näppäimiä kunnolla vasta nyt.

Samalla lähetän myöhästyneet isänpäivän toivotukset kaikille Köntyksen isille. Keep up the good work!

Kuten huomaatte, raportoijan pää on pehmennyt etelän auringossa, eikä kirjoittamisessa nähtävästi päästä ollenkaan itse asiaan, eli ottelusuoritusten analysointiin. Paitsi nyt:

Jyväskylä 6.11.2010

Voionmaan Köntys – SB Fiilis 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Köntyksen maalit:
1-0 19:51 Janne Arola (Kimmo Miettinen)
2-0 34:11 Valtteri Nieminen (Arola)
3-0 41:20 Tapani Linna
4-0 42:43 Arola (Miettinen)

Ei Köntys-jäähyjä.

Kevään, kesän ja alkusyksyn tivolien koluamisen jälkeen Köntyksen jumalainen salibandypumppu sai kasattua itsensä myös kauden toiseen (2.) viralliseen turnaukseen Jyväskylän Killerille.

Ja mikä parasta, myös fööninsä kolmesti käräyttänyt Gene Hackman teki debyyttinsä Köntyksen virallisena päävalmentajana. Hän oli juoninut Fiilistä vastaan seuraavat kentälliset (Pahoittelut, jos muistan väärin. Olen juonut itseni tärviölle):

1. kentällinen (ns. Pässit): Miettinen-Nieminen-Arola-Lehtonen-Nato
2. kentällinen (ns. Tombat): Paavola-Roimela-Laitinen-Lahtinen-Malinen
3. kentällinen (ns. Ketut): Kaija-Linna-Ahola-Berg-Isotalo
Maalivahti Päiveröinen

Gene kertoi minulle ennen peliä, että tavoitteena on kaataa Fiilis tekemällä enemmän maaleja kuin vastustaja. Siinä myös onnistuttiin, joten Gene on hyvä valmentaja.

Vaikka Fiilis-puolustus helotti ensimmäisessä erässä epävarmuutta kuin Nato Kärki treffeillä, ei Köntyksen hyökkäysarsenaali onnistunut upottamaan reikäkuulaa verkon perukoille.

Kunnes toisessa erässä iski Suomen Tasavallan Keisari, Naulaaja-John-Horna Nahula Jalava Miettinen, Jurro Jahula, Juho Jallula, Jahu Junnola alias Jahu, joka naulasi voiton perustuksiin ensimmäisen laudan Naulaaja-John-Horna Nahula Jalava Miettisen syötöstä. Laukaus ei ollut kova, se ei ollut tarkka, mutta se meni maaliin, naureskeli Jahu tuulettaessaan avausbörsäänsä.

Seuraava maali oli epäurheilijamainen, mutta se ei haittaa. Elettiin jo kolmannen erän viidettä minuuttia, kun Metso Miettinen nahisi Fiilis-puolustajan kanssa päätypleksin liepeillä. Pallo ylitti kentän rajaa osoittavan laidan Ukkometso Miettisen pohkeesta, mutta katsomossa istuneita beibejä tiiraillut tuomari pöhisi pilliinsä päinvastaisen suunnan: sisäänlyönti Köntykselle.

Tässä kohtaa astui jälleen kuvaan mainiosti kautensa aloittanut Jallu Juhola, joka suorastaan vaati palloa kulmapisteelle, ja saatuaan sen lähetti maanuoliaisen täysin vapaana vastustajan pömpelin edessä päivystäneelle Pässi Niemiselle, joka nosti tilanteen iloksi. 2-0 vastustajan etsiessä pelihuumoriaan vaihtoaitiosta.

Myös Metso Miettinen oli mukana maalitilanteessa yrittäen estää sen.

Harvinaista kyllä, vasta tässä vaiheessa ottelurapoa mainitaan Tapani Linnan nimi. Yleensä sekä hyvässä että varsinkin pahassa kunnostautuva kapteeni niittasi komialla vedolla pallon Fiilis-maaliin, kun taistoa oli käyty 41.20. Raportoija ei ole varma, oliko itse tämän maalin aikana kentällä, mutta jos oli, ei ainakaan nähnyt maalia. Tapen veto oli kuulemma hieno.

Lopullinen niitti ottelulle nähtiin vahvasti esiintyneen Uppometso Miettisen syötettyä STK:lle mainion klip-klap-sarjan päätteeksi avopaikan, josta tämä ei voinut erehtyä. Tässäkin ihanuudessa taisi olla mukana Köntyksen komeimmalla autolla päristelevä Pässi.

Lopussa Fiilis kavensi, mutta ruusupuskat keräsi Köntys. Erityistunnustus ottelusta on annettava Köntys-maalia portsarin elkein vartioineelle Hemmolle, jonka piikkiin takaiskumaalia ei voi panna. Eikä pannakaan.

Voionmaan Köntys – Urho II 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)

Köntyksen maalit:

1-0 4:08 Tapani Linna (Kimmo Miettinen)
2-0 9:15 Tommi Roimela (Akseli Paavola)
3-0 11:08 Miettinen (Janne Arola)
4-0 21:38 Veli-Heikki (Nato) Kärki (Roimela)
5-1 27:07 Joonas Laitinen (Roimela)
6-3 41:29 Mikko Isotalo (Laitinen)

Köntyksen jäähyt:

2 min 16:11 Antti Lehtonen Vaarallinen peli
2 min 25:55 Tapani Linna Vaarallinen peli
2 min 31:37 Kimmo Miettinen Toistuva väärä pelitapa

Huhut olivat kertoneet, että Pikkupojat eivät enää olisi pikkupoikia. Ainakaan kaikki.

Ja näinhän se totta vie näytti olevankin. Joillakin oli jopa partaa.

Köntys oli ottanut Urho II:lta nöyryyttävästi pataan avausturnauksessa Äänekoskella, joten kotiluolassa olisi näytettävä närhen munat. Tähän tehtävään Gene Hackman loihti uudet keitokset: Pässi ja Hemmo heivattiin vilttiin, Seinä maalille, Isotalo ja Henkka 69 hyökkiin ja Nato luutimaan hyväntahtoisen hölmön elkein alivoiman alimmaksi mieheksi.

Punanutut eivät kauaa pikkupoikia kumarrelleet. Ykkösketjun senaksi nostettu Tape vittuili jo ennen aloitusvihellystä vastustajalle heidän avauskentällisensä nuoruudesta. Se saattoi hämmentää suolahelaisporukan, sillä samainen mainio lohiruokien valmistaja Linna tuuttasi neljän minuutin pelin jälkeen Köntyksen 1-0-johtoon.

Vielä ensimmäisen erän aikana Isi Roimela onnistui yllättäen rystyltä ja Urosmetso Miettinen maalin edestä. Verevimmät matematiikan osaajat voinevat siis laskea, että taukohömpsyille mentiin 3-0-Köntys-johdossa. Pelihän oli siis käytännössä taputeltu, kuten vain Nato Kärki osaa.

Nato Kärjestä puheenollen otetaankin miehen otteet saman tien tarkempaan syyniin. Pystyttehän kuvittelemaan olemuksen, kun Rajakadun ihmelapsi murtautuu laidalta läpi: suu on vain hivenen auki paljastaen sisäänpäin kaareutuvat hampaat; posket hölskyvät rentoina kuin Katrin Krabbella; juoksuasento on etukenoinen, jopa hivenen löntystelevä, ja peliväline pysyy tiukasti mailan kämmenpuolella ilman turhaa leipomista. Laukauksen lähtiessä liike jatkuu muutaman askeleen samanmoisena, mutta pelivälineen mennessä maaliin nousevat suupielet kolmisen senttiä ylöspäin ja kulmakarvat muodostavat nurinpäin käännetyn v-kirjaimen: siinä hyväntahtoisen hölmön peruspose.

Nato siis teki maalin. Ei siitä sen enempää.

Kuulin ottelusta myös sellaisen tarinan, että kun Nato alivoiman alimpana miehenä luuti pallosta keskiviivalla puhtaan hudin olisivat toimitsijatkin revenneet nauramaan. Tiedä sitten, kuinka totta tämäkään juoru on.

Myös mainiosti läpi turnauksen taistellut ja köyhän miehen Lalli Malmbergiksi ristitty Joonas Laitinen, tuo eduskunnan kuppilassa päivystävä köyhän miehen Pekka Ervasti, onnistui maalinteossa. Syötön alivoimamaaliin toisen erän lopulla tarjoili Isi.

Ja kovaa duunia painaneen Laitisen syötöstä myös viime kaudella hurjiin tehoihin yltänyt G-kadun perusvarma Isotalo mätti pallon pömpeliin loppunumeroiden merkiksi matsin loppuhetkillä.

Taas kerran pikkupoikia vastaan oli tulla hätä käteen kolmannessa erässä, mutta G. Hackmanin piiskaamana Köntyksen selkäranka ei onneksi taittunut.

Köntys istui jäähylläkin kolmesti, mutta se johtui Teippari Linnan mukaan siitä, että vastustajat olivat niin paljon heiveröisempiä.

Koska turnauksesta on kulunut aivan liian kauan, ja josta ajasta suurimman osan olen ollut seitinohuessa hunnussa, en pysty lisäämään ottelutapahtumiin juurikaan mitään. Mutta lisätkää te, hyvät lukijat.

Jatkoilta muistan sentään sen, että jos +100:ssa on änkyräkommunisti Jaakko Laakso, nollassa Paavo Väyrynen ja -100:ssa joku über-natsi Jyrki Katainen, niin suurin osa Köntysläisistä on plussan puolella.

Ja niin on muuten joukkuekin kauden neljän ensimmäisen pelin jälkeen, nimittäin +6:ssa. Ihan siinä Paavo ”Väykkä” Väyrysen vasemmalla puolella.


Article printed from Voionmaan Köntys: http://kontys.informe.com/blog

URL to article: http://kontys.informe.com/blog/2010/11/18/kontys-istuu-tukevasti-paavo-vayrysen-vasemmalla-puolella/

Copyright © 2008 Test. All rights reserved.